Ukončení produkce v Itálii a její přenesení do ČR je výsledkem vnitřní analýzy v rámci mezinárodní skupiny Stock Spirits Group. Výrobní testy podle Pavlíka potvrdily, že Stock dokáže italskou produkci zvládnout nejen kapacitně a s větší efektivitou, ale zároveň značky vyrobit v naprosto totožné kvalitě jako pobočka v Terstu.
"Je to velmi výrazné uznání kvality a odbornosti všech lidí, kteří mají na starosti výrobu lihovin. Plný rozjezd produkce je otázkou zhruba tří měsíců, v nichž se musí vyřešit legislativní otázky," řekl Pavlík. Likérka už v testovacím provozu stáčela italské produkty loni a v letošním prvním čtvrtletí. Operace přinese pozitivní efekty v optimálním vytížení stáčecích technologií i zaměstnanosti, dodal. Stock, který má přes 140 lidí, nekomentoval možný nábor nových zaměstnanců.