Americké akcie míří k třetímu následnému týdnu růstu

10.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. května (ČTK) - Americké akcie v polovině dnešního obchodování zůstávaly proti čtvrtečnímu závěru bez větších změn. Wall Street ale díky údajům z ekonomiky a zejména z trhu práce směřuje ke třetímu týdnu vzestupu za sebou.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) klesl o 0,2 procenta na zhruba 15.050 bodů. Širší index S&P 500 oslabil o 0,1 procenta na 1625 bodů. Index technologického trhu Nasdaq naopak rostl a se ziskem čtvrt procenta se pohyboval kolem 3418 bodů.

S&P 500 ve čtvrtek přerušil pětidenní sérii vzestupů na rekordní maxima, investoři ale čekají, že trh by mohl dál směřovat vzhůru. V posledních dnech jej podpořily údaje o příznivém dubnovém vývoji trhu práce, čísla o poklesu počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti a naděje na pokračování podpůrné měnové politiky centrální banky.

"Ve výhledu do druhého pololetí jsme stále optimističtější, protože trh i ekonomika se zvedají," řekl agentuře Reuters Terry DuFrene z JP Morgan Private Bank v New Orleansu, Trh sice vzrostl v poslední době dost rychle, takže lze očekávat dočasný pokles, výraznější ústup však nehrozí, dodal DuFrene.

hp šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK