Práce na dálnici D1 komplikuje déšť, doprava je plynulá

11.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Velká Bíteš (Žďársko) 11. května (ČTK) - Doprava na dálnici D1 v úseku mezi Lhotkou a Velkou Bíteší na Žďársku, kde by dnes měli dělníci ve směru na Prahu začít s instalací svislého a vodorovného značení pro dlouhodobou uzavírku, je po ránu bez problémů. Práce totiž kvůli dešti nemohly být zahájeny. Doprava mezi 153. a 162. kilometrem D1 je plynulá, kolony se netvoří. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

"Na Žďársku ráno pršelo, teď je zataženo a povrch dálnice je mokrý, dělníci proto nemohli začít s instalací značek. Na mokrou vozovku žluté pomocné pruhy, které je potřeba nahřát, aby na vozovce držely, nenalepí, počasí práce posunou," uvedla mluvčí.

Podle harmonogramu prací by dnes doprava v úseku mezi Lhotkou a Velkou Bíteší kvůli vytyčování dlouhodobého omezení měla být svedena do jednoho jízdního pruhu. Rychlost bude omezena na 80 kilometrů v hodině. Dlouhodobé omezení provozu by podle plánu mělo být zavedeno během neděle 12. května, bude spočívat v zúžení obou jízdních pruhů směrem ke středovému dělícímu pásu. Pravý jízdní pruh bude mít šířku 3,25 metru a levý tři metry. Omezení v úseku potrvá zhruba do 10. července.

Zhotovitelem modernizace D1 v úseku Lhotka-Velká Bíteš je sdružení společností OHL ŽS a Alpine Bau CZ. Opravovat se bude devítikilometrový úsek vozovky včetně sedmi mostů, mimoúrovňové křižovatky Velká Bíteš a tří nadjezdů nad dálnicí, z nichž dva budou zcela přestavěny a jeden zanikne. Práce přijdou na 597 milionů korun bez DPH.

mi dp

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK