GTS nabídne firmám volání z mobilu i pevné linky za 787 Kč

14.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - GTS nabídne firmám neomezené volání z mobilu i pevné linky za 650 korun měsíčně bez DPH, tedy 787 Kč s daní. Bude působit jako virtuální mobilní operátor a zároveň nabídne velkoobchodně mobilní služby dalším operátorům. Uvedli to zástupci firmy na tiskové konferenci.

GTS se již na začátku roku dohodla o využití mobilní sítě T-Mobilu. Podle generálního ředitele Davida Šity si GTS od T-Mobilu kupuje kapacitu sítě v podobě provolaných minut a objemu dat, nikoliv hotové služby jako nynější virtuální operátoři BLESK mobil nebo Mobil.cz, kteří působí jen jako přeprodejci.

GTS neposkytuje služby přímo koncovým zákazníkům, ale jen firmám a živnostníkům, případně zaměstnancům těchto firem. Neomezený tarif zahrnuje volání a SMS do všech sítí v ČR i volání na pevné linky do okolních zemí. Součástí je také mobilní internetové připojení s jedním MB dat denně. Nabídky neomezeného volání konkurence s řádově stovkami MB dat měsíčně určené především pro domácnosti se pohybují od 691 do zhruba 750 korun.

Firma bude zároveň nabízet mobilní služby dalším menším operátorům na základě velkoobchodní nabídky, ti je pak jako virtuální operátoři budou moci poskytovat koncovým uživatelům. Nebudou tak muset vést složitá jednání přímo s provozovateli mobilních sítí. "Implementovat malé firmy napřímo by pro nás nebylo příliš efektivní," podotkl Petr Misík z T-Mobilu.

GTS Central Europe má v ČR, Polsku, Maďarsku, Slovensku a ČR přes 38.000 firemních zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK