ČAF: Do ČR míří deset amerických restauračních řetězců

14.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - Na český trh se letos chystá vstoupit deset velkých amerických řetězců restaurací a provozoven rychlého občerstvení. Mezi nimi jsou Church’s Chicken, Dairy Queen, Papa John's Pizza nebo Denny's. Vyplývá to z informací České asociace franchisingu (ČAF) a Americké ambasády v Praze. Řetězce nyní hledají v ČR masterfranšízové partnery.

Na tuzemský trh má zájem vstoupit například řetězec Church’s Chicken, druhý největší řetězec kuřecího rychlého občerstvení na světě. Známý je hlavně tradičními kořeněnými kuřecími pokrmy a dalšími specialitami jižanský států USA.

Dalším řetězcem, který jedná o vstupu do ČR, je americká fast foodová legenda Dairy Queen vlastněná miliardářem Warrenem Buffettem. Řetězec nabízí nealkoholické a mléčné koktejly, smoothies (ovocné a zeleninové koktejly) i rychlé občerstvení v 6000 pobočkách po celém světě.

Denny's je restaurační koncept známý již 60 let jako America’s Diner. Patří mezi největší americké rodinné restaurační řetězce. V současné době provozuje 2100 restaurací v deseti zemích světa, je známý tím, že má otevřeno nonstop. O vstup na tuzemský trh má zájem i Papa John's Pizza, třetí největší řetězec pizzerií na světě.

Podle ČAF míří na tuzemský trh také zmrzlinářský řetězec Cold Stone Creamery, Great American Cookies prodávající čokoládové sušenky, řetězec provozoven specializovaných na prodej prémiové ručně míchané zmrzliny a dezertů Marble Slab Creamery a také americká preclíková jednička Pretzel Maker. Dalším zmrzlinářským řetězcem, který míří do ČR je Rita's Italian Ice, ten v USA provozuje již 550 prodejen. Zájem o české zákazníky má také americký řetězec Broaster Chicken.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK