Zisk Wal-Mart Stores ve čtvrtletí stoupl jen o 1,1 procenta

16.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. května (ČTK) - Největší maloobchodní společnosti na světě Wal-Mart Stores Inc. vzrostl v prvním fiskálním čtvrtletí zisk o 1,1 procenta na 3,78 miliardy USD (76,2 miliardy Kč). Výsledky zaostaly za odhady analytiků kvůli slabším tržbám stejnojmenných obchodů v USA. Oznámila to společnost v dnešním prohlášení.

Zisk na akcii za tři měsíce do konce dubna činil 1,14 dolaru, analytici čekali zisk až 1,15 dolaru. Tržby bez zahrnutí členských příspěvků divize Sams's Club se zvýšily o jedno procento na 113,43 miliardy USD a rovněž byly horší, než se čekalo. Včetně příspěvků stouply také o jedno procento na 114,19 miliardy USD.

Tržby v amerických obchodech Walmart otevřených nejméně rok se snížily o 1,4 procenta, což byl první pokles za rok a půl. Tržby v obchodech otevřených nejméně rok jsou považovány za hlavní měřítko zdraví maloobchodních firem, protože nezahrnují obchody, které firma nově otevřela nebo zavřela. V obchodech Sam's Club se srovnatelné tržby zvýšily jen o 0,2 procenta.

Firma uvedla, že na tržby v USA mělo negativní dopad zpoždění při vracení přeplatků daně z příjmu, růst daní a chladné počasí. Ve druhém čtvrtletí firma očekává zvýšení zisku na 1,22 až 1,27 dolaru na akcii z loňských 1,18 dolaru na akcii. Tržby v amerických obchodech Walmart se mají zvýšit nejvýše o dvě procenta, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK