KIT digital čelí v Česku insolvenčnímu řízení

16.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. května (ČTK) - Městský soud v Praze zahájil s internetovou firmou KIT digital insolvenční řízení. Návrh podala společnost Stransky Consulting kvůli pohledávce v přepočtu 1,7 milionu korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.

KIT digital měla Stransky Consulting uhradit za výpověď smlouvy o poradenství jednorázovou odměnu 100.000 dolarů (přes dva miliony korun). Z této částky ale poradce dostal jen 30.000 USD. Zbylou částku nárokuje včetně úroku z prodlení.

KITD poskytuje řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má zákazníky ve více než 50 zemích světa. K jejím klientům patří například i Česká televize.

Firma se dostala do problémů loni v listopadu, když její vedení oznámilo, že podnik má vážné chyby v účetnictví a že bude muset přepracovat účty od roku 2009 do současnosti. Za chyby je podle správní rady zodpovědný bývalý management v čele se zakladatelem Kaleilem Isazou Tuzmanem, který před tím v dubnu kvůli neshodám s ostatními členy vedení z firmy odešel.

Akcie KITD byly obchodovány na hlavním trhu pražské burzy a na americkém trhu Nasdaq. Obchodování skončilo loni v prosinci. Firma má centrálu v New Yorku, kam se přesunula z Prahy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK