V Loučovicích zahájí provoz společnost na výrobu LED osvětlení

17.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Loučovice (Českokrumlovsko) 17. května (ČTK) - V Loučovicích na Českokrumlovsku v létě zahájí provoz továrna na moderní ledkové osvětlení společnosti Industrial Light and Control. Vznikne tak až 100 nových pracovních míst. Společnost bude působit v jednom z areálů bývalých místních papíren, Industrial Light and Control zaplatí za koupi objektu a jeho úpravu přes 100 milionů korun. ČTK o tom informoval starosta Loučovic Jan Kubík.

"Pro naší obec je to vynikající zpráva, jelikož se zde potýkáme s vysokou mírou nezaměstnanosti. Zahájení provozu na výrobu ledkového osvětlení dá práci řadě místním lidem," uvedl Kubík. Společnost chce podle něj začít v Loučovicích výrobu na konci léta. V první fázi bude hledat 30 až 50 nových pracovníků. V budoucnosti však počet míst prý stoupne až na 100. První výběrová řízení na nové pozice bude podle Kubíka společnost vypisovat v červenci.

V Loučovicích se momentálně pohybuje nezaměstnanost na úrovni 19 procent. To znamená, že zhruba 250 lidí hledá práci. "Vysoký nárůst nezaměstnanosti se datuje od chvíle, kdy skončil provoz loučovických papíren. V nich pracovala řada místních lidí," řekl starosta.

Papírny definitivně skončily výrobu v obci poblíž lipenské nádrže v roce 2012. V tu dobu v nich pracovaly zhruba dvě desítky lidí. V minulosti však papírny měly až 280 zaměstnanců. Firma zkrachovala kvůli nízkým cenám konkurentů na trhu. Loučovickou výrobu zatěžovaly především vysoké energetické nároky, které by prý snížila pouze modernizace technologií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK