Koruna stagnuje, vůči euru zůstává nejslabší od ledna 2010

21.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. května (ČTK) - Koruna dopoledne stagnuje k oběma hlavním světovým měnám poblíž pondělních hodnot, k euru tak zůstává nejslabší od ledna 2010. Kolem 10:30 se obchodovala o haléř slabší na 26,18 Kč/EUR a k dolaru stála na 20,35 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance koruna dnes sice otevírala silnější, ale vzápětí se vrátila na úroveň, kam oslabila během pondělního obchodování. "Nové zprávy z domácí ekonomiky chybí, ve výhledu nejsou žádná data," poznamenal.

Miroslav Novák ze společnosti Akcenta míní, že z krátkodobého pohledu několika dnů se koruna začíná nacházet na silně předprodaných úrovních a nelze vyloučit její mírné posílení. Z dlouhodobější perspektivy několika týdnů má ale podle něj prostor k dalšímu oslabení. "Tomu by měly nahrávat především fundamentální faktory, když oslabující koruna vyvažuje horší data z domácí ekonomiky," uvedl Novák.

Vývoj na měnovém páru koruny s eurem podle Nováka potvrzuje, že s celkově slabší korunou je nutno počítat minimálně i v tomto čtvrtletí a velmi pravděpodobně i po celou druhou polovinu letošního roku.

Dolar se vůči euru pohybuje rovněž kolem pondělních hodnot na 1,2866 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK