Americké akcie dopoledne mírně rostly

21.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. května (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně posilovaly, k jejich růstu přispěla například maloobchodní společnost Home Depot. Investory nyní zajímá především to, jak se bude vyvíjet politika americké centrální banky (Fed).

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o 0,2 procenta na zhruba 15.367 bodů. Širší index S&P 500 se zvýšil o 0,1 procenta na 1667 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,05 procenta na 3498 bodů, napsala agentura AP.

Společnost Home Depot, která je největším řetězcem obchodů pro kutily na světě, zamířila vzhůru, protože ohlásila nárůst čtvrtletních tržeb i zisku. Technologický gigant Apple naopak oslaboval poté, co americký Senát podrobil firmu kritice kvůli jejím daňovým praktikám.

Pozornost investorů se nyní soustředí na středeční vystoupení šéfa Fedu Bena Bernankeho v Kongresu. Investory zajímá, kdy začne Fed omezovat rozsáhlé nákupy dluhopisů, které výrazně podporují akciový trh. Fed ve středu rovněž zveřejní zápis ze svého posledního zasedání.

pmh hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK