AVG Technologies koupila americkou PrivacyChoice

22.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Tuzemská antivirová firma AVG Technologies koupila americkou společnost PrivacyChoice, která se zabývá ochranou uživatelů na internetu. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Cenu však společnosti nesdělily.

PrivacyChoice, která byla založena roku 2009, se zaměřuje na zjednodušení ochrany soukromí uživatelů internetu. Její aplikace Privacyfix funguje pro různé internetové prohlížeče v sedmi jazykových mutacích. Uživatelé mohou spravovat nastavení soukromí z jediného panelu, na kterém mohou vidět, které společnosti je na internetu sledují, které stránky sdílejí osobní informace a na kterých stránkách došlo v minulosti k úniku údajů.

"Obě naše společnosti sdílí stejnou vizi, kterou je vést uživatele k zodpovědné péči o jejich soukromé online informace. Toto je klíčovou součástí našeho přístupu k poskytování soukromí, ochrany a výkonných řešení na různých platformách a zařízeních," uvedl výkonný ředitel AVG John Giamatteo.

Privacyfix je momentálně dostupný v USA pro Google Chrome a Mozilla Firefox, následovat bude i Microsoft internet Explorer a další mezinárodní trhy. Protože uživatelé využívají ke svému digitálnímu životu stále více mobilní přístroje a také kvůli široké škále problémů, které mobilní soukromí představuje, bude letos Privacyfix zpřístupněn také pro operační systémy iOS a Android. To umožní rozšíření ochrany soukromí pro uživatele smartphonů a tabletů.

Původně česká firma AVG Technologies má 150 milionů uživatelů svého bezpečnostního softwaru po celém světě. Firma vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku tržby 104,7 milionu dolarů, což je oproti stejnému období loňského roku zvýšení o 26 procent. Čistý zisk činil 24,4 milionu dolarů, v prvním čtvrtletí roku 2012 to bylo 10,9 milionu USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK