Pegas Nonwovens zvýšil v první čtvrtletí tržby o 13 pct

23.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo 23. května (ČTK) - Jeden z předních evropských výrobců netkaných textilií Pegas Nonwovens zvýšil meziročně za první čtvrtletí tržby o 13 procent na 50 milionů eur (1,3 miliardy korun). Zisk však klesl o 66 procent na tři miliony eur (78,5 milionu korun), což je dáno kurzovými změnami včetně jejich vlivu na daň z příjmu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí společnosti Ondřej Kouřil.

Průběžné hospodářské výsledky považuje společnost za úspěšné, proti loňsku je totiž lepší ukazatel EBITDA, tedy zisk před odečtením úroků, daní a odpisů. Činil 10,1 milionu eur (264 milionů korun), což je o šest procent více než loni. Nárůst tržeb je daný vyššími prodeji a nárůstem cen polymerů. "Do roku 2013 jsme vstoupili velmi dobře. Těší nás zejména situace v oblasti prodeje. Daří se nám na trhu umísťovat nejen veškerou produkci, ale v minulém čtvrtletí jsme výrazně snížili i skladové zásoby," uvedl generální ředitel František Řezáč.

V letošním roce chce firma dokončit významnou investiční akci a spustit novou výrobní linku v Egyptě. "V posledních dvou letech jsme na projekt vynaložili značné úsilí a zdroje, a proto věříme, že nájezd linky proběhne podle našich plánů a představ," doplnil Řezáč.

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucembursku, v Česku působí dceřiná společnost ve Znojmě. Vyrábí netkané textilie na bázi polyetylenu a polypropylenu pro hygienické prostředky, průmysl či zemědělství. V současnosti zaměstnává téměř 550 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK