Koruna dopoledne stagnovala, drží se nad 26 Kč/EUR

23.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne stagnovala, podle analytiků nadále postrádá impulzy z domácí ekonomiky. V 10:40 se obchodovala na úrovni 26,11 Kč/EUR, o haléř slabší než při středečním závěru. Vůči dolaru koruna posílila o dva haléře na 20,26 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Kurz koruny se na rozdíl od středečního dopoledne zatím drží nad hranicí 26 Kč/EUR, uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák. "I nadále platí, že pohyby české měny mají na svědomí téměř výhradně technické faktory vzhledem k absenci jakýchkoliv domácích ekonomických dat," doplnil.

Značně negativní náladě, která se šíří na akciových trzích, koruna úspěšně vzdoruje, podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "Na rozdíl od forintu a zlotého, které v úvodu ztrácejí," dodal.

Konsolidace koruny nad hranicí 26 Kč/EUR, tedy na tříletých minimech, je podle Nováka logická. "Z dlouhodobější perspektivy několika týdnů má však koruna prostor k dalšímu oslabení," odhadl. Vladimír Pikora z Next Finance očekává v měsíčním výhledu oslabení české měny do blízkosti úrovně 26,40 Kč/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK