Mladá fronta vyčlení část firmy a výrazně sníží kapitál

27.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. května (ČTK) - Vydavatelství Mladá fronta plánuje výrazně snížit základní kapitál ze současných 289 milionů korun na dva miliony Kč. Projekt zveřejněný ve Sbírce listin dále zahrnuje odštěpení části společnosti do nové firmy MF Medical & Digital Media. Informoval o tom dnes server Mediaguru.

"Rozdělovaná společnost (Mladá fronta) bude mít po rozdělení základní kapitál ve výši 2,000.000 Kč, který bude rozvržen na dva kusy kmenových listinných akcií ve formě na jméno," uvádí projekt vyhotovený představenstvem Mladé fronty v polovině května.

Majitelem vydavatelství i nového podniku bude nadále European Financial Services. Na společnost MF Medical & Digital Media mají podle serveru přejít lékařské tituly vydavatelství a aktivity v digitálních médiích. Současná vydavatelská divize s názvem Medical Services zahrnuje tituly jako Zdravotnické noviny, Sestra, Lékařské listy a řadu dalších.

Základní kapitál MF Medical & Digital Media by měl činit 200.000 Kč. Nová firma podle projektu bude sídlit v Českých Budějovicích. Rozdělení má nabýt účinnosti zápisem do obchodního rejstříku.

Mladá fronta vydává časopisy pro děti, lifestylové magazíny i odborné tituly. Od roku 2007 vydává rovněž ekonomický deník Mladá fronta E15 a loni převzala ekonomický týdeník Euro. V letošním roce společnost dále posílila v multimédiích, když prostřednictvím dceřiné MF TV přebrala vysílání TV Metropol.

Vydavatelství Mladá fronta navázalo na činnost předlistopadové organizace, která vydávala i deník Mladá fronta. Se současným deníkem Mladá fronta Dnes ale nemá nic společného. Za vydavatelstvím stojí podnikatel František Savov.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK