D. Telekom prý zvažuje odkup zbylého podílu v českém T-Mobile

27.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 27. května (ČTK) - Německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom zvažuje, že odkoupí zbývající menšinový podíl ve svém českém mobilním operátorovi T-Mobile. S odvoláním na informovaný zdroj to dnes napsal německý ekonomický list The Wall Street Journal Deutschland (WSJD). V českém T-Mobile vlastní téměř 40 procent akcií fond soukromého kapitálu Mid Europa Partners.

Mluvčí Deutsche Telekomu Andreas Leigers zprávu agentuře Reuters odmítl komentovat. Mid Europa Partners nebyla k zastižení.

T-Mobile Czech Republic je součástí skupiny Deutsche Telekom a na českém trhu působí od roku 1996. Firma měla ke konci letošního března téměř 5,6 milionu klientů a je jedničkou na českém trhu bezdrátových služeb.

Deutsche Telekom si chce podle WSJD upevnit pozici ve východní Evropě. V rámci toho uvažuje také o odkupu polské části telekomunikační společnosti GTS Central Europe, a to za 600 milionů eur (15,6 miliardy Kč). GTS Central Europe na českém, maďarském, polském, rumunském a slovenském trhu poskytuje služby celkem 38.000 firemním zákazníkům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK