Konica Minolta v ČR loni zvýšila tržby o 12 pct na 1,66 mld. Kč

29.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. května (ČTK) - Česká pobočka japonského výrobce tiskových zařízení Konica Minolta ve fiskálním roce končícím v březnu zvýšila tržby o 12 procent na 1,66 miliardy Kč. Zisk stoupl o osm procent na 85 milionů korun. Firma to dnes oznámila na tiskové konferenci.

Firma v Česku rostla i přes to, že se loni rozhodla ukončit prodej osobních laserových tiskáren. "Postupné opuštění segmentu domácností se na našem hospodaření negativně neodrazilo. Výnosy z prodeje tiskáren byly minimální a nekompenzoval je ani následný prodej spotřebního materiálu a dalších služeb," uvedl generální ředitel Tomáš Bednář.

Podle Bednáře na trhu roste poptávka po komplexních řešeních, která přinášejí úspory. Na výsledky měly největší vliv velké zakázky u České spořitelny, ČSA nebo GE Money Bank.

Konica se loni zaměřila na přímý prodej, rozdělila ČR do tří oblastí, a rozšířila tak nabídku v regionech. Obrat z přímého prodeje se zvýšil o 40 procent na 638 milionů korun. Naopak v oblasti nepřímého prodeje firma zaznamenala pokles o osm procent na 414 milionů Kč.

Konica Minolta má v Česku zastoupení od roku 1990. Centrála je v Brně a zastoupení obchodu v Praze. Zaměstnává přes 300 lidí. V současnosti v Česku jedná o akvizici lokální IT firmy. Její jméno zástupci společnosti nezveřejnili.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK