Mezi virtuální mobilní operátory vstoupí FAYN Telecommunications

30.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 30. května (ČTK) - Na trh virtuálních mobilních operátorů chce vstoupit další firma. Brněnská FAYN Telecommunications bude od června nabízet internetové a mobilní volání včetně SMS služeb a datových přenosů. Dnes to uvedla v tiskové zprávě.

"Díky společné nabídce volání po internetu s mobilním voláním, SMS a datovými službami očekáváme, že budeme cenově mnohem atraktivnější než současní operátoři," uvedl jednatel společnosti FAYN Telecommunications Jiří Hlavenka. Firma uvedla, že s tarifem NAPLNO nabídne volání do všech mobilních sítí za 0,45 Kč za minutu bez DPH.

Prvním virtuálním operátorem byl loni v listopadu BLESK mobil vydavatelství Ringier, který přeprodává služby Telefóniky, letos následoval Mobil.cz Mafry a T-Mobilu, GTS oznámila vznik virtuálního operátora zaměřeného na firmy a velkoobchodní nabídku služeb pro menší poskytovatele a minulý týden rovněž oznámil zahájení činnosti společný podnik Teska a Telefóniky Tesco Mobile.

Tesco Mobile nabízí od středy 29. května volání v Česku od 1,50 do 2,90 Kč za minutu. Ceny Mobil.cz 2,50 Kč za minutu volání a 1,50 Kč za SMS jsou stejné jako u BLESK mobilu.

Prvním virtuálním operátorem v síti Vodafonu bude energetický distributor Centropol. Centropol Telecom chce nabízet volání, data a roaming za měsíční paušál.

Nabízet služby jako virtuální operátor, tedy s využitím sítě některého ze stávajících mobilních operátorů, chce například i společnost Sazka, ČEZ, Česká pošta, Quadruple, Ha-vel nebo UPC.

FAYN Telecommunications s.r.o. poskytuje volání přes internet od roku 2002. Firma uvedla, že má desítky tisíc klientů. Jednatelem společnosti je Jiří Hlavenka, který spoluzakládal vydavatelství Computer Press. Ve FAYN Telecommunications má většinu. Menšinu má spolumajitel společnosti Unis, a.s., Jiří Kovář a člen představenstva stejné firmy Ladislav Chodák. Unis se zabývá dodávkami větších investičních celků, zejména v oblasti petrochemie.

FAYN Teleccomunications v roce 2011 vydělala necelé dva miliony korun. Výnosy společnosti dosáhly 13,2 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK