Pražské letiště ochromila mlha, zrušeno bylo sedm letů

31.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Provoz na pražském Letišti Václava Havla ochromila dnes od 05:00 zhruba do 08:30 mlha. Kvůli nízké viditelnosti bylo zrušeno sedm letů, další spoje nabraly někdy i hodinová zpoždění a desítka příletů musela být odkloněna na náhradní letiště v Ostravě, Brně, Pardubicích a Drážďanech. ČTK to řekla mluvčí letiště Eva Krejčí. Ani dopoledne není na Ruzyni ideální viditelnost, během dnes se dají očekávat další komplikace.

"Odkloněné lety na náhradních letištích vyčkaly na zlepšení počasí a poté s cestujícími přelétly na pražské letiště," uvedla Krejčí.

Počasí na letišti se neustále mění a viditelnost se chvílemi zlepšuje a chvílemi naopak mlha houstne. Pro přistání tak stále platí omezení a o tom, jestli letadlo na plochu letiště dosedne, nebo zvolí přelet na jiné místo, tak rozhodují kapitáni jednotlivých spojů na základě pravidel stanovených leteckými společnostmi, dodala mluvčí letiště.

Od rána byly zrušeny lety do Amsterodamu, Bruselu, Budapešti, Hamburku, Lisabonu, Curychu a Berlína. Podle informací pražského letiště trápí mlha pouze Prahu, z jiných evropských letišť, z nichž se do hlavního města létá, žádné komplikace hlášeny nejsou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK