ČPP: V cizině jsou čtyři klienti CK Honza Service, pobyt dokončí

31.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 31. května (ČTK) - V zahraničí jsou nyní čtyři klienti zkrachovalé cestovní kanceláře HONZA Service z Plzeňska. Podle sdělení asistenční služby dokončí svůj pobyt v řádném termínu a mají zajištěnou dopravu zpět domů, řekla dnes ČTK Kateřina Čapková, mluvčí České podnikatelské pojišťovny, u které je kancelář pojištěna proti úpadku.

CK HONZA Service ukončila činnost z ekonomických důvodů. Informovala o tom ve čtvrtek Asociace českých cestovních kanceláří a agentur s tím, že kancelář v zahraničí nemá žádné klienty. První prý měli odletět na dovolenou v pátek. Poškozených je zhruba 550.

Klienti, kteří mají u cestovní kanceláře zakoupený zájezd a neodcestovali, by měli vyplnit hlášení o pojistné události a společně s platnou cestovní smlouvou a dokladem o zaplacení zájezdu je zaslat na pojišťovnu, uvedla Čapková. Na nahlášení mají šest měsíců. Formulář je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz.

"Situaci šetříme a více informací budeme mít k dispozici v průběhu příštího týdne," dodala. "Podle předběžných odhadů by pojistný limit u pojištění proti úpadku měl pokrýt nároky dotčených zákazníků," uvedla ve čtvrtek mluvčí asociace Kateřina Petříčková.

CK HONZA Service je letos již třetí zkrachovalá cestovní kancelář. Pravděpodobnou příčinou krachu je podle asociace pokles zájmu klientů o její služby a komplikace v obchodních vztazích se zahraničními partnery. Kancelář fungovala 24 let, specializovala se hlavně na organizaci zájezdů do Itálie, Řecka, Turecka a Bulharska. Ročním obratem, který činil zhruba 15 milionů korun, a zhruba s tisícovkou klientů se řadila mezi menší cestovní kanceláře.

V České republice na konci března působilo téměř 990 cestovních kanceláří.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK