Přerušená elektřina vyřadila z provozu několik mobilních vysílačů

03.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. června (ČTK) - Přerušené dodávky proudu kvůli záplavám vyřadily z provozu několik vysílačů mobilních sítí. Signál v těchto místech většinou zajišťují okolní základnové stanice a mobilní sítě na celém území fungují. ČTK to řekli zástupci operátorů.

"Povodně zvládáme zatím bez větších problémů. Aktuálně je v jejich důsledku mimo provoz šest vysílačů z důvodu přerušených dodávek elektřiny a v místě nemáme možnost zajistit náhradní napájení. Jde však o oblasti, kde je signál z dalších vysílačů v okolí," uvedla mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Některé lokality jsou podle mluvčí Vodafonu Markéty Kuklové kvůli přerušené elektřině napájené z baterií. Pokud dojdou baterie, přichází na řadu dieselové agregáty.

V některých oblastech docházelo ke krátkodobému přetížení sítí. Pokud by se lidé v některých lokalitách nemohli v nouzi dovolat, mohou pro tísňovou linku zkusit použít i jinou mobilní síť. Stačí, když vyndají ze svého mobilu SIM kartu a vytočí 112. Měli by být přednostně spojeni prostřednictvím jakékoliv funkční sítě.

jsa mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK