Mobilní sítě fungují, operátoři v zaplavených oblastech posilují

04.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. června (ČTK) - Mobilní sítě v Česku fungují bez problémů. V oblastech postižených záplavami operátoři podle potřeby zvýšili kapacitu. Mimo provoz je jen 13 ze zhruba 15.000 vysílačů. Vyplývá z informací firem.

"Situace stabilní, aktuálně máme mimo provoz jen sedm vysílačů, z toho čtyři v Praze. Zhoršení čekáme jen v severních Čechách. Kvůli povodním jsme museli uzavřít jen jednu prodejnu v Ústí nad Labem," řekla ČTK mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Mobilní i pevná síť Telefóniky běží podle mluvčího Hanyho Farghaliho bez jakýchkoli dopadů na zákazníky. Technici operátora jsou v plné pohotovosti a mají posílené směny. "Na některých místech bude potřeba po opadnutí vody kabely zkontrolovat či opravit, nicméně půjde o jednotlivé případy. Technici v mnoha případech dělali preventivní kroky, které později zabránily poškození vodou. Díky tomu jsme se vyhnuli jakýmkoli vážnějším problémům," dodal.

Síť Vodafonu není přetížená ani v záplavových oblastech. Kvůli vodě je mimo provoz šest vysílačů, ke kterým se nedá dostat. Pokrytí převzaly sousední základnové stanice. "Navíc posilujeme kapacitu vysílačů v záplavových oblastech - tam, kde je to potřeba," dodala mluvčí Markéta Kuklová.

Operátoři už také přišli s nabídkou pomoci postiženým zákazníkům. Poskytnou jim levné telefony, bezplatné minuty nebo kredit pro volání i odklad placení faktur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK