Dalším mobilním virtuálem v síti Vodafonu bude od léta DH Telecom

04.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. června (ČTK) - Dalším virtuálním operátorem v síti Vodafonu bude od léta slovenský DH Telecom. Bude nabízet velkoobchodní služby dalším operátorům a od září chystá i maloobchodní nabídku koncovým zákazníkům. Firmy to uvedly v tiskové zprávě.

Stejně jako u prvního virtuálního operátora Centropol, se kterým Vodafone oznámil spolupráci koncem května, jde o model založený pouze na pronajímání síťové infrastruktury. Všechny ostatní činnosti spojené s poskytováním telekomunikačních služeb si bude operátor zajišťovat sám.

"Hlavní přínosy naší spolupráce s DH Telecom vidím v jejich potenciálu oslovit specifické tržní segmenty nabídkou služeb postavených na inovativních řešeních," uvedl viceprezident Vodafonu pro strategii Colin Shea.

Cílovou skupinou nového virtuálního operátora budou především podnikatelé a operátoři, kteří chtějí spustit předplacené nebo tarifní hlasové a datové mobilní služby pro své vlastní klienty. DH Telecom je připravený poskytnout řešení na míru pro potenciální virtuální operátory nebo prodejce během několika týdnů. Podobnou službu nabízí v síti T-Mobilu konkurenční GTS.

DH Telecom je na Slovensku poskytovatelem komplexních hlasových služeb od roku 2006. Sesterská akciová společnost DH Telecom v České republice v současnosti kvůli ulehčení vstupu na trh jedná o odkoupení zaběhnuté telekomunikační značky.

Na trhu v současnosti působí virtuální operátoři BLESK mobil, Mobil.cz, Tesco Mobile a 99mobile. Velkoobchodní nabídku poskytuje GTS.

jsa urm

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK