Německá CK GTI Travel zkrachovala, dotkne se to i českých turistů

04.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. června (ČTK) - Německá cestovní kancelář GTI Travel kvůli vysokým dluhům ukončila svou činnost. Krach postihne desetitisíce turistů, mezi nimi až 1500 Čechů, kteří si od ní zakoupili zájezd. Kolik českých turistů je s touto cestovní kanceláří v zahraničí, není jasné. ČTK to sdělila Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

"České cestovní agentury obdržely v pondělí večer sdělení německé cestovní kanceláře GTI Travel GmbH z Düsseldorfu, že cestovní kancelář ukončuje prodej zájezdů. Nyní se svými prodejci nekomunikuje. Z internetových nabídek byly zájezdy této CK již staženy," řekla ČTK tajemnice AČCKA Kateřina Petříčková.

Důvodem úpadku jsou zřejmě rozsáhlé dluhy u zahraničních partnerů. Krach této cestovní kanceláře, která v Německu patřila mezi velké touroperátory, postihne celkově desetitisíce lidí. Letecká společnost Sky Airlines zrušila jejich lety. Jedná se o zásadní problém i pro polskou dceřinou společnost GTI Travel Poland.

V České republice prodávaly zájezdy pořádané cestovní kanceláří GTI Travel agentury specializované na prodej zájezdů od německých cestovních kanceláří. Tento úpadek se pravděpodobně dotkne několika českých klientů, kteří se nacházejí v zahraničí. Dovolenou si od GTI koupilo podle odhadů až 1500 českých turistů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK