Počet uzavřených pošt kvůli záplavám stoupl na 34

04.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. června (ČTK) - Počet uzavřených pošt kvůli záplavám se dnes zvýšil o 12 na 34 poboček. Dalším dvěma poštám zavření hrozí. Mimo provoz je také distribuční depo v Děčíně, které se dnes přestěhuje do Ústí nad Labem. Vyplývá to z informací České pošty.

Nejvíce, celkem 23 pošt, je zavřených ve Středočeském kraji a Praze. V samotném hlavním městě zůstávají nedostupné dvě pobočky v Karlíně, dále na Petrském náměstí a v Lipencích. Ve středních Čechách jde především o pošty v okolí Vltavy a Labe. Uzavření hrozí pobočkám v Rožďalovicích a Dymokurech. Doručování v Praze je omezené v částech okolo Vltavy, ve středních Čechách pak v zaplavených nebo odříznutých obcích.

V severních Čechách zůstává zavřených sedm pošt, z toho například dvě v Děčíně a jedna v Hřensku a v Terezíně. Depo Ústí nad Labem pozastavilo doručování v evakuovaných oblastech v okolí Střekova a omezilo doručování do obcí na březích Labe. Do desítek obcí se nepodařilo doručit tisk.

V západních a východních Čechách jsou pošty v provozu. Na západě republiky pošta nedoručuje například do Dolních Lukavic a Příchovic nebo do některých ulic v Plzni a Karlových Varech. Na východě přetrvávají problémy s doručováním kolem Jaroměře, Hořic, do Janských Lázní, Peci pod Sněžkou nebo části Svobody nad Úpou.

Česká pošta na základě licence od státu provozuje síť celkem 3300 poboček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK