Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji neměnily

04.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. června (ČTK) - Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji neměnily, jedním z hlavních důvodů byla nejistota ohledně dalšího vývoje politiky americké centrální banky (Fed). Investoři teď čekají především na nové údaje o ekonomice Spojených států. Investory trápí hlavně otázka, zda Fed nezačne omezovat masivní opatření na podporu ekonomiky, která stála za dosavadním výstupem hlavních akciových indexů na nová maxima.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) zůstal téměř beze změny na 15.257 bodech. Širší index S&P 500 vykazoval nárůst o pouhých 0,05 procenta na 1641 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,3 procenta na 3475 bodů

"Není tu žádný skutečný impulz, který by stanovil směr, ale řada impulzů je na obzoru," řekl analytik Art Hogan ze společnosti Lazard Capital Markets.

Řada investorů se drží stranou před páteční zprávou o květnovém vývoji na trhu práce v USA. Ta představuje klíčový faktor při rozhodování Fedu o měnové politice. Ve středu Fed rovněž zveřejní pravidelnou situační zprávu o vývoji americké ekonomiky, takzvanou Béžovou knihu.

Společnost CoreLogic dnes oznámila, že ceny amerických obytných nemovitostí se v dubnu v meziročním srovnání zvýšily o 12,1 procenta, což je nejrychleji za více než sedm let. Údaje mimo jiné potvrzují pokračující oživování americké trhu s realitami, který je důležitou součástí americké ekonomiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK