Počet uzavřených pošt klesl na 25. Přibylo Ústí nad Labem

05.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. června (ČTK) - Počet pošt, které jsou mimo provoz kvůli záplavám, se proti úterý snížil o čtyři na 25. Nově uzavřená byla pošta v Ústí nad Labem, naopak v Praze otevřely všechny pobočky včetně Lipenců. Vyplývá to z dnešních informací České pošty. Do desítek obcí pošta stále nedoručuje kvůli vodě nebo uzavřeným komunikacím.

V severních Čechách je uzavřených osm pošt. Mimo provoz jsou vedle Ústí nad Labem 3 pobočky v Křešicích, Terezíně, Hřensku, Dolních Zálezlech, Prackovicích a pobočky Děčín 1 a 2. Nefunguje také děčínské distribuční depo, které je v současnosti pod vodou.

Pošty Děčín 3 a 4 fungují ve standardním režimu, v děčínské poště 5 v Býnově jsou ukládané zásilky pro adresáty na levém břehu Labe, v pobočce Děčín 9 (Boletice) pro pravý břeh. "V této části budou dnes zásilky doručovány se zpožděním, protože se musíme se do této lokality dostávat přes Litoměřice," uvedla mluvčí pošty Marta Selicharová.

Ve Středočeském kraji je zavřených 17 pošt převážně v okolí Labe a Vltavy a na Mělnicku. Mimo provoz jsou pobočky Solenice, Kralupy nad Vltavou 1, Štěchovice, Zdice, Vraňany, Lužec, Obříství, Křinec, Žebrák, Mořina, Spomyšl, Horní Počaply, Chlumín, Dolní Beřkovice, Mělník 3, Cítov a Kly. Nedoručuje se v okolí Mělníka, Neratovic, Kralup, v části Poděbrad a Nymburka, ale i v části Černošic, na Slapech nebo na Kamýku

V Praze doručovatelé roznáší všude tam, kam se dostanou. Kompletně obnovené doručování je ve východních Čechách, na západě země byly s doručováním problémy jen v okolí Klatov.

Česká pošta provozuje síť 3300 poboček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK