Královopolská Ria loni zvýšila tržby o čtvrtinu na 1,726 miliardy

05.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 5. června (ČTK) - Brněnská společnost Královopolská Ria loni zvýšila tržby o čtvrtinu na 1,726 miliardy korun. Firma vydělala před zdaněním 74 milionů, původně ale čekala, že její zisk bude o deset procent vyšší. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti, kterou má ČTK k dispozici.

Královopolská RIA se loni podílela na komplexní rekonstrukci Elektrárny Prunéřov II, zakázky má i v zahraničí, například v zemích bývalé Jugoslávie. Firma také založila dceřinou společnost na Ukrajině, která se bude zabývat obchodními aktivitami v místní jaderné energetice.

Podle dostupných informací je majitelem 93 procent Královopolské RIA společnost Conoscenza a.s. Královopolská RIA je stoprocentním vlastníkem společností Královopolská stress analysis group, Královopolská SK a KRAFIN. Vlastní také více než třetinu ve firmě KP-mont a polovinu v KRÁLOVOPOLSKÁ UKRAJINA.

Královopolská RIA je inženýrsko-dodavatelskou společností. Orientuje se zejména na obory jaderná energetika, chemie a petrochemie, čištění a úprava vod. V jaderné energetice firma loni dodávala například jaderným elektrárnám Temelín a Dukovany.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK