AVG koupila kanadsko LPI nabízející vzdálenou správu IT

12.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. června (ČTK) - Antivirová firma AVG Technologies koupila kanadskou společnost LPI Level Platforms, která nabízí vzdálený monitoring a správu informačních systémů. Ve druhém pololetí to AVG na předplatném vynese pět milionů USD. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě, cenu nezveřejnila.

LPI Level Platforms má sídlo v Ottawě v Kanadě a nabízí software nové generace pro vzdálený monitoring a management v prostředí internetu. V příštím roce očekává AVG předplatitelský výnos z LPI 15 milionů dolarů.

Hlavní produkt LPI Managed Workplace se stane součástí portfolia produktů AVG CloudCare zejména pro malé a střední firmy. Distribuční síť 10.000 partnerů AVG díky akvizici posílí o 1500 distributorů LPI.

"AVG je v takové pozici, aby rozvinula produktové portfolio LPI a tento vylepšený produkt nabízela celosvětově. K podpoře růstu bude využita naše značka i organizace. Technické požadavky na malé podniky rostou den ode dne vhledem k tomu, že se svět přesouvá do mobilního pracovního prostředí," uvedl provozní ředitel AVG John Giamatteo.

Původně česká firma AVG Technologies má 150 milionů uživatelů svého bezpečnostního softwaru po celém světě. Firma vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku tržby 104,7 milionu dolarů, což je meziroční zvýšení o 26 procent. Čistý zisk činil 24,4 milionu dolarů, v prvním čtvrtletí roku 2012 to bylo 10,9 milionu USD. Minulý měsíc oznámila koupi americké PrivacyChoice, která se zabývá ochranou uživatelů na internetu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK