Americké akcie opět klesají, trh má dál obavy z Fedu

12.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. června (ČTK) - Americké akcie ztratily v polovině dnešního obchodování počáteční mírné zisky a přešly do záporného pásma. Investoři se dál zabývají spekulacemi o tom, zda americká centrální banka začne ustupovat od své krajně uvolněné měnové politiky.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) klesl o 0,4 procenta na zhruba 15.065 bodů. Širší index S&P 500 oslabil o 0,4 procenta na 1619 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl kolem 3416 bodů se ztrátou 0,6 procenta.

V úterý širší index klesl o zhruba jedno procento. Akciové trhy zklamalo rozhodnutí japonské centrální banky neprohloubit uvolňování měnové politiky. Mezi investory to vyvolalo nové obavy z ústupu centrálních bank světa od podpory ekonomického růstu.

Strach z toho, že americká centrální banka (Fed) by mohla v dohledné době omezit své masivní nákupy dluhopisů, vedl od posledního květnového týdne na Wall Street k výraznému kolísání a smazání části letošních zisků. Index S&P 500 má ale od počátku roku stále k dobru asi 14 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK