V Praze bylo evakuováno 66 lidí kvůli úniku plynu

12.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. června (ČTK) - V Praze bylo dnes večer evakuováno 66 lidí z domů v Londýnské ulici v centru města kvůli masivnímu úniku plynu. ČTK to řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Podle mluvčího Pražské plynárenské Miroslava Vránka se již ale zhruba po hodině podařilo únik zastavit. Příčinou úniku podle něj bylo to, že pracovníci jedné firmy při stavebních pracích vytrhli plynovou přípojku. Bez plynu je nyní 96 lidí.

"Nějaká firma úplně vytrhla přípojku. Abychom zabránili úniku, museli jsme tedy odstavit 15 přípojek," řekl mluvčí Pražské Plynárenské. "Poškozená část je už odstavena, opravy budou asi trvat celou noc," dodal.

Podle informací ČTK přímo z místa havárie byla uzavřena část Londýnské ulice. Pro osobní dopravu byl také uzavřen úsek Rumunské ulice od Tylova náměstí. "Evakuovali jsme lidi z několika domů a restaurace," doplnila mluvčí hasičů. Nikomu se nic nestalo.

Na konci letošního dubna vybuchl unikající plyn v Divadelní ulici v Praze 1. Podle kriminalistů unikal plyn z potrubí pod chodníkem, příčina ale zatím zjištěna nebyla. Zraněny byly zhruba čtyři desítky lidí. Škody se podle předběžného odhadu vyšplhaly na 100 milionů korun. Pražská plynárenská pak při kontrole plynového potrubí odhalila přibližně stovku drobných úniků plynu, naprostá většina z nich ale byla u rozvodů v domácnostech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK