Koruna dopoledne nepatrně posiluje k euru i dolaru

13.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. června (ČTK) - Koruna dopoledne nepatrně posiluje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:20 se obchodovala proti středě vůči euru o tři haléře silnější na 25,62 Kč/EUR a k dolaru o dva haléře na 19,21 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance začínala dnes koruna na 25,60 koruny za euro. "Během dopoledne jen nepatrně slábne, nyní se obchoduje na 25,62. Nová data ani dnes nejsou na programu," uvedl.

I nadále platí, že koruna nemá příliš důvodů k posilování, respektive nemá skoro žádné, dodal analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák. Za silnějším kurzem koruny tak podle něj i nadále stojí technické faktory, když většina indikátorů nadále doporučuje korunu proti euru nakupovat.

Euro vůči dolaru rovněž mírně posiluje a kolem 10:20 bylo na 1,3340 USD/EUR. V dnešním kalendáři jsou data, která mají potenciál trhům aspoň krátkodobě ukázat směr, míní Vlk. Americké maloobchodní tržby mají podle odhadů v květnu zrychlit, konsensus počítá s lepším výsledkem i po očištění o prodeje aut.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK