Koruna dopoledne stagnovala k euru i dolaru

17.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. června (ČTK) - Koruna zahájila nový týden bez výrazných změn a vůči oběma světovým měnám spíše stagnuje. Kolem 10:00 byl její kurz k euru 25,76 Kč/EUR a k dolaru 19,30 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online. Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka českou měnu pod velký tlak zatím nedostává ani aktuální politická situace v Česku ani data z české ekonomiky.

Vlk uvedl, že po ránu koruna ještě navazovala na slabší páteční závěr a vůči euru otevírala dnešek s dalšími ztrátami na 25,80 Kč/EUR. Krátce po úvodu své oslabování ale zastavila a ztráty začala korigovat. "Z domova sice přicházejí nová data, ale na trh měla těžko nějaký vliv," uvedl k tomu Vlk a zmínil zveřejněné informace o květnových cenách průmyslových výrobců, které sice klesly, ale mírněji než v předchozím měsíci.

"Na koruně se spíše projevila nejistota vyvolaná avizovaným odstoupením vlády. Ani ta by však neměla na trh příliš doléhat," je přesvědčen analytik.

Podle něj žádné velké změny nejsou ani u dalších středoevropský měn, pohyby zlotého i forintu jsou minimální.

Kurz eura k dolaru se v posledních dnech držel kolem 1,3339 USD/EUR. Nedaleko této hodnoty byl i dnes ráno, kolem 10:00 se obchodoval na 1,3346 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK