Pegas Nonwovens schválil výplatu dividendy 1,05 eura na akcii

17.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo 17. června (ČTK) - Valná hromada společnosti Pegas Nonwovens, která je předním evropským výrobcem netkaných textilií, dnes schválila výplatu dividendy ve výši 9,7 milionu eur (250 mil. korun), což je 1,05 eura na akcii. Zdrojem výplaty bude zisk z loňského roku a nerozdělený zisk z let minulých, informoval v tiskové zprávě mluvčí Ondřej Kouřil.

Rozhodný den pro vznik nároku na dividendu je 18. října, vyplácet se bude 29. října letošního roku.

Podle generálního ředitele společnosti Františka Řezáče Pegas v posledních letech rozšiřuje výrobní kapacity v České republice a buduje nový výrobní závod v Egyptě, proto musí přistupovat k řízení finančních zdrojů uvážlivě a uchovat si rezervy pro případné neočekávané události.

"Z tohoto důvodu návrh představenstva vyplatit stejnou výši dividendy jako v roce minulém nepovažujeme za změnu naší dividendové politiky. I v příštích letech bychom chtěli vyplácet minimálně stejnou výši dividendy, přičemž naším záměrem bude absolutní částku meziročně zvyšovat," uvedl již v květnu Řezáč. Dodal, že pokud se podaří udržet uspokojivé finanční výsledky a nevyskytnou-li se "jiné atraktivní příležitosti", bude se Pegas snažit ve své progresivní dividendové politice pokračovat.

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými firmami ve Znojmě a Bučovicích. Je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a Varšavě, v Česku zaměstnává 550 lidí. Její loňské tržby jsou 187,7 milionu eur (4,8 mld korun) a čistý zisk 20,9 milionu eur (538 mil. korun).

Prodeje rostly díky nové výrobní lince, která byla uvedena do provozu ve druhé polovině roku 2011. Předběžné neauditované výsledky společnost zveřejnila v březnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK