Rada ČRo odvolala ředitele regionálních studií

17.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. června (ČTK) - Rada Českého rozhlasu dnes na návrh generálního ředitele Petera Duhana odvolala ředitele regionálních studií. Jde o předem ohlášený krok v rámci restrukturalizace regionálního vysílání. Dosavadní šéfové budou až do nástupu nového vedení pověřeni řízením studií.

Výběrová řízení na šéfy sloučených pracovišť budou vypsána v úterý a vítězové by měli být jmenováni k letošnímu říjnu. Půjde o celkem šest ředitelů, konkrétně pro Brno, dále pro Ostravu spolu s Olomoucí, pro Vysočinu a České Budějovice, pro Plzeň a Karlovy Vary, pro studio Sever včetně Liberce a sloučené pracoviště Hradce Králové a Pardubic. Studio Regina bude nově řídit přímo náměstek generálního ředitele pro regionální vysílání Jan Menger. Mezi podmínkami k přihlášení bude vysokoškolské vzdělání a pětiletá praxe, respektive středoškolské vzdělání a desetiletá praxe.

Plánované změny mají umožnit vytvoření nové regionální sítě označované jako národní okruh. S tím přišel již ve svém kandidátském projektu nynější generální ředitel Duhan. Vedení studií se v některých případech sloučí a část pravomocí bude převedena na centrální úroveň. Základní myšlenkou nové sítě je sdílení některých částí vysílání u více regionálních stanic, což má mimo jiné přinést efektivnější výrobu pořadů. Část vysílání bude navíc pro všechny společná, celonárodní program se tak bude střídat s regionálním.

Český rozhlas v současnosti veřejnosti nabízí celkem 19 stanic, z toho čtyři celoplošné, 11 regionálních a čtyři speciální.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK