Skupině Vítkovice Holding stoupl zisk předběžně na 430 milionů Kč

17.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 17. června (ČTK) - Strojírenská skupina Vítkovice Holding vytvořila loni konsolidovaný čistý zisk předběžně ve výši 430 milionů korun. Je to o 151 milionů, tedy o 54,3 procenta více než v roce 2011. Na tiskové konferenci v Ostravě to dnes oznámil generální ředitel Vítkovic Jan Světlík. Holding zaměstnává 8500 lidí.

Auditovaný konsolidovaný čistý zisk společnosti Vítkovice, a. s., která je jádrem původní struktury holdingu a zastřešuje energetické, právní, logistické a další služby pro celé seskupení, vzrostl dokonce o 93,8 procenta. Stoupl z 220 milionů na 427 milionů korun.

Strojírenská skupina, která vystupuje pod značkou Vítkovice Machinery Group, měla podle Světlíka nejvyšší tržby v historii. Dosáhly 16,35 miliardy korun, což je o 2,32 miliardy, tedy 16,5 procenta, více než v předchozím roce. Tržby společnosti Vítkovice vzrostly o 20,7 procenta na 13,44 miliardy korun.

Světlík řekl, že loňský rok byl pro skupinu nejúspěšnějším v historii. Skupina podle něj dosáhla úspěchu díky investicím. "Zainvestovali jsme nejen do výrobních zařízení, ale i do technologií, vyvinuli jsme novou technologii na práškový kotel, vrátili jsme se zpátky do jaderné energetiky. To jsou všechno důvody, že nám rostou tržby," řekl Světlík. Uvedl ale, že by si dokázal představit i rychlejší růst tržeb. "Ale v zásadě musím říct, že nové zakázky se shánějí stále velmi těžce a musíme to sbírat po celém světě," řekl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK