Americké akcie posilovaly díky optimismu ohledně Fedu

17.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. června (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne posilovaly díky nadějím, že americká centrální banka (Fed) ponechá v platnosti současná opatření na podporu domácí ekonomiky.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o 1,1 procenta na 15.230 bodů. Širší index S&P 500 se zvýšil o procento na 1643 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 1,2 procenta na 3464 bodů, napsala agentura AP.

Šéf Fedu Ben Bernanke minulý měsíc uvedl, že Fed by mohl v blízké době omezit kvantitativní uvolňování měnové politiky, což vedlo k poklesu na akciových trzích. "Jsou tu naděje, že Fed tento týden situaci vyjasní," uvedl analytik Peter Cardillo ze společnosti Rockwell Global Capital. Fed tento čtvrtek představí výsledek svého dvoudenního zasedání.

Strojírenská společnost Boeing dnes zamířila vzhůru díky zakázkám firem GECAS a Qatar Airway na nová letadla. Druhý největší světový výrobce počítačových mikroprocesorů Advanced Micro Devices výrazně posílil poté, co vlivný finanční týdeník Barron's upozornil na jeho zlepšující se vyhlídky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK