Americká Liberty Global nabízí za Kabel Deutschland 7,5 mld eur

18.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 18. června (ČTK) - Americká mediální skupina Liberty Global předložila nabídku na převzetí největšího německého provozovatele kabelové televize Kabel Deutschland za 7,5 miliardy eur (192 miliard Kč). Informuje o tom Finacial Times s odvoláním na informované zdroje. O německou firmu by se tak mohla strhnout bitva, protože podle předchozích informací médií se o ni zajímá i britský mobilní operátor Vodafone.

Nabídka Liberty Global, kterou vlastní americký kabelový magnát John Malone, představuje asi 85 euro za akcii. Mluvčí Liberty Global uvedl, že firma nebude komentovat spekulace trhu. Kabel Deutschland odmítl zprávu komentovat.

Vodafone minulý týden svoji nabídku na Kabel Deutschland potvrdil, avšak nic dalšího neoznámil. Podle zdrojů druhý největším mobilní operátor na světě nabídl za Kabel Deutschland 7,2 miliardy eur, německá firma však údajně považovala cenu za příliš nízkou a jednání o převzetí nezahájila. Vodafone podle agentury Reuters ale naznačil, že by byl ochoten nabídku zvýšit na deset miliard eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK