Koruna dopoledne k euru mírně oslabila, k dolaru zpevnila

18.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Česká měna dnes mírně oslabila vůči euru, naopak k dolaru zpevnila. Kolem 10:15 koruna ztratila k euru proti pondělnímu závěru čtyři haléře a obchodovala se na 25,66 Kč/EUR. K dolaru posílila o dva haléře na 19,17 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Pohyb koruny je ale minimální. Ještě v úvodu dneška si česká měna podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka držela své zisky z pondělí, kdy posílila i navzdory demisi premiéra Petra Nečase.

Současná politická situace v Česku má podle analytika na trhy jen okrajový vliv stejně jako vyjádření České národní banky k měnové politice. "Za současné situace stále hodnotíme riziko intervencí jako relativně malé, sazby by se v dohledné době měnit neměly," řekl Vlk.

Okolní středoevropské měny podle něj mírně slábnou kvůli zhoršení situace na hlavních trzích. "Z nových dat jsou tu maďarské mzdy, na jejichž zrychlení ale trh nereaguje. O něco větší vliv by mohl mít údaj o polských mzdách dnes odpoledne, hlavní roli ale bude hrát vývoj světových trhů," uvedl Vlk.

Euro vůči dolaru proti pondělí mírně oslabilo na 1,3381 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK