Slovenský realitní holding CEETA vydá dluhopisy za 770 mil. Kč

18.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Slovenský realitní holding CEETA vydá dluhopisy za 30 milionů eur (770 milionů korun) se splatností v roce 2016. Emitentem bude J&T Banka, nabízet je začne 20. června. Dnes o tom informoval mluvčí banky Petr Málek.

"Emise nám umožní optimalizovat kapitálovou strukturu a zároveň nabídnout investorům podíl na našem úspěšném podnikání. Portfolio stabilních nájemců a předpokládané navýšení tržeb z pronájmu nám dává dostatečnou jistotu pro navýšení podílu dluhového financování," prohlásil předseda představenstva CEETA Roman Korbačka s tím, že v roce 2012 činily příjmy z pronájmů nemovitostí CEETA 14,7 milionu eur (377,6 milionu Kč).

Cenné papíry v nominální hodnotě tisíc eur se splatností v roce 2016 ponesou roční úrokový výnos ve výši 6,5 procenta. Kupon bude vyplácen pololetně, vždy v červnu a v prosinci. Emise dluhopisů je na základě schváleného prospektu nabízena veřejně a očekává se její obchodování na bratislavské burze cenných papírů. Aranžérem emise dluhopisů je J&T IB and Capital Markets, manažerem, administrátorem a kotačním agentem je J&T Banka.

CEETA je holdingová společnost se sídlem v Bratislavě zaměřená na konzervativní investování do exkluzivních kancelářských budov v Čechách a na Slovensku. V současné chvíli ve svém vlastnickém portfoliu společnost spravuje a dlouhodobě pronajímá více než 92.000 metrů čtverečních nájemních ploch v Praze a Bratislavě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK