Travel Service objednal tři nové Boeingy za téměř 5,8 miliardy Kč

19.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Tuzemský letecký dopravce Travel Service objednal na aerosalonu v Paříži tři nové Boeingy 737 MAX. Stroje mají katalogovou hodnotu 301,5 milionu dolarů (téměř 5,8 miliardy korun), informoval dnes v tiskové zprávě výrobce strojů společnost Boeing. Do Česka by letadla měla dorazit na přelomu let 2017 a 2018, řekla ČTK mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková.

"Je to předběžná objednávka. Zavázali jsme se k odběru letadel a teď budeme dolaďovat detaily smlouvy," uvedla Dufková. Podle výkonného ředitele Romana Vika bude Travel Service prvním dopravcem ve střední a východní Evropě, který bude s daným typem létat. Nyní společnost provozuje flotilu 28 Boeingů 737, celkem v letní sezóně plánuje využívat 41 letounů. Kromě Boeingů létá s typem Airbus A320 a menším strojem Cessna 680 Citation Sovereign.

Travel Service patří do skupiny Unimex Group vlastněné podnikateli Jiřím Šimáněm a Jaromírem Šmejkalem. Firma, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem na charterovém trhu v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Významný podíl trhu má také v Polsku. Na pravidelných linkách létá z Prahy, Brna a Ostravy do čtyř desítek destinací. Loni její letadla přepravila 3,5 milionu cestujících.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK