Novým členem představenstva ČS bude Mourek a Schopf

20.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. června (ČTK) - Česká spořitelna bude mít od srpna dva nové členy představenstva. Karel Mourek jako člen představenstva s odpovědností za rizika nahradí Heinze Knotzera a Wolfgang Schopf se pak stane nástupcem Dušana Barana ve funkci finančního ředitele České spořitelny. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Personální změny oznámila dnes i Erste GRoup, která Českou spořitelnu ovládá. Manfred Wimmer, nynější finanční ředitel, na vlastní žádost odejde k 1. září 2013 do penze. V pozici jej nahradí stávající šéf risk managementu skupiny Erste Gernot Mittendorfer, bývalý generální ředitel České spořitelny. Toho v jeho pozici v čele řízení rizik skupiny nahradí Andreas Gottschling. Ten nyní stejnou oblast vykonává pro Deutsche Bank.

Mourek narozený v roce 1967 v posledních dvou letech působil v představenstvu Erste Group Immorent ve Vídni. Předtím v letech 2001 až 2011 pracoval v České spořitelně na rozvoji služeb pro sektor malých a středních podniků.

Schopf narozený v roce 1961 v současné době vede Řízení výkonnosti skupiny Erste, v ní pracuje již od roku 1980. V minulosti působil rovněž jako zástupce ředitele oddělení Účetnictví a v roce 2004 jako ředitel oddělení Controllingu.

Heinz Knotzer se po 17 letech strávených na českém bankovním trhu přesune do Vídně, kde bude působit jako člen představenstva Erste Group Immorent odpovědný za risk a finance.

Dušan Baran se po dvacetileté kariéře v České spořitelně rozhodl hledat podle banky jiné kariérní příležitosti mimo Erste Group. Baran pro spořitelnu pracuje od roku 1993 a zastával různé vedoucí pozice. Podporoval privatizaci České spořitelny jako předseda představenstva a poté působil jako člen představenstva a finanční ředitel.

Jmenování nových členů představenstva České spořitelny musí ještě schválit Česká národní banka. Česká spořitelna je největší tuzemskou bankou podle počtu klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK