BOHEMIA ENERGY chce ovládnout České Energetické Centrum Jih

20.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 20. června (ČTK) - Alternativní dodavatel energií BOHEMIA ENERGY chce ovládnout konkurenční České Energetické Centrum Jih. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Úřad zahájil správní řízení, dnes o tom zveřejnil informaci na svém webu.

ÚOHS se bude zabývat obchodem s elektřinou a dodávkami těchto energií pro konečné spotřebitele. Vede pouze zjednodušené řízení, rozhodnout o povolení spojení by měl do měsíce.

Alternativní dodavatel elektřiny a plynu Bohemia Energy utržil loni podle předběžných výsledků 8,7 miliardy korun. Výsledek představuje meziroční nárůst o 38 procent.

Podle společnosti přispělo k loňským rekordním tržbám především získání velkého počtu nových zákazníků. Ke konci roku 2012 Bohemia Energy měla přes 403.000 zákazníků, z toho téměř 244.000 dodávala elektřinu a 158.000 plyn.

Většinu v BOHEMIA ENERGY entity s.r.o., která návrh na povolení spojení na ÚOHS podala, podle dostupných informací vlastní podnikatelé Hana a Jiří Písaříkovi. Podíl 39 procent má ve firmě MR COMMUNICATIONS, s.r.o.

České Energetické Centrum Jih dosud vlastnila švýcarská společnost Cromicron SA. V letech 2010 a 2011 byla její česká dcera ve ztrátě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK