Orco přišlo o dva členy představenstva, Vítek stáhl své kandidáty

20.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. června (ČTK) - Realitní společnost Orco Property Group přišla o dva členy představenstva, když na svou funkci k 27. červnu rezignovali Alex Leicester a Martin Němeček. Společnost Gamala Limited ovládaná Radovanem Vítkem navíc stáhla své čtyři kandidáty, které do představenstva prosazovala. Dnes o tom informovala realitní společnost.

Ostatní akcionáři společnost Gamala Limited, která je s téměř 30procentním podílem největším akcionářem Orka, obviňovali z toho, že se snaží ovládnout vedení firmy. K tomu mělo dojít na řádné valné hromadě Orka svolané na 27. června, kde se bude volit nové představenstvo firmy. Vítek prý chtěl obsadit většinu představenstva svými lidmi. Kandidáty Gabriela Benezru, Christiana Kaltenbrunnera, Philipa Aima a Ryana Browna však nyní Vítkova společnost stáhla.

Ve stejný den se bude konat také mimořádná valná hromada, na níž budou akcionáři řešit otázky týkající se akciového kapitálu společnosti. Ten by podle návrhu programu jednání měl vzrůst.

Developerská skupina Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty Orka zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech.

Orco Property Group loni hospodařila s čistou ztrátou 40 milionů eur (miliarda korun). Orco tak už je druhý rok v řadě ve ztrátě, přestože loni zvýšilo tržby o 65 procent na 260 milionů eur. V letošním prvním čtvrtletí společnost zvýšila meziročně čistý zisk na 7,3 milionu eur (188,3 milionu korun) z předchozích 1,1 milionu eur (28,4 milionu Kč). Tržby však v prvních třech měsících letošního roku meziročně klesly o 6,3 milionu eur na 23,1 milionu eur (596 milionů korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK