Veletrhy Brno loni zvýšily tržby o 19 pct na 1,4 miliardy korun

21.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 21. června (ČTK) - Jednička českého výstavnictví - společnost Veletrhy Brno loni zvýšila tržby o 19 procent na 1,375 miliardy Kč. Po zdanění vydělala 132 milionů korun. Součástí této částky jsou ale i mimořádné položky, například prodej pavilonu D. Vyplývá to z informací, které dnes firma poskytla ČTK.

V plusu je firma i ve své hlavní podnikatelské činnosti, kterou je pořádání veletrhů a pronájem areálu k dalším akcím. Firma v této oblasti loni vydělala před zdaněním 21 milionů. "Je to nejlepší dosažený výsledek od roku 2009," uvedl mluvčí společnosti David Pokorný.

Podle něj firma loni hospodařila s velmi dobrou likviditou a splatila veškeré závazky vůči dodavatelům a bankám.

Loni se na brněnském výstavišti uskutečnilo 41 vlastních veletržních projektů. Dalších 43 akcí pořádaly v areálu hostující společnosti. Nejúspěšnějšími veletrhy jsou dlouhodobě Mezinárodní strojírenský veletrh a veletrh agrární techniky TECHAGRO.

Naopak o některé akce je v posledních letech menší zájem než v minulosti. Příkladem je brněnský Autosalon, na který letos přijelo minimum továrních značek. Přesto byl o akci mezi návštěvníky zájem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK