Sedmým členem představenstva ČEZ je Ladislav Štěpánek

27.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. června (ČTK) - Sedmým členem představenstva energetické společnosti ČEZ je Ladislav Štěpánek (56). Na uvolněné místo ho dnes zvolila dozorčí rada firmy. ČTK to sdělil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Štěpánek byl dosud pověřen řízením divize výroba poté, co v lednu z čela divize odešel Vladimír Hlavinka. Od července bude Štěpánek ředitelem této divize.

V rámci ČEZ Štěpánek dříve působil mimo jiné jako ředitel sekce kancelář generálního ředitele a představenstva. Od roku 2004 zastával funkci ředitele útvaru Palivový cyklus, který se zabývá nákupem uhlí a jaderného paliva.

Štěpánek, který je absolventem Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze, zastupuje ČEZ také v oborových sdruženích. Je místopředsedou Rady Správy úložišť radioaktivních odpadů, kde zastupuje původce radioaktivních odpadů z oblasti jaderné energetiky.

ČEZ je největší česká energetická firma. Loni skupina ČEZ hospodařila s čistým ziskem 40,2 miliardy korun, o 1,5 procenta méně než v roce 2011. Majoritním vlastníkem ČEZ je stát, který ve společnosti přes ministerstvo financí drží zhruba 70 procent akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK