Dolar díky údajům z USA rostl vůči jenu, euro oživovalo

27.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 27. června (ČTK) - Kurz dolaru dnes díky příznivým údajům z americké ekonomiky zpevnil k japonskému jenu a vůči koši měn zůstal stabilní. Euro oživilo ze středečního propadu pod 1,30 USD, kdy reagovalo na ujištění šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho, že banka ještě dlouho zachová svou podpůrnou měnovou politiku.

Dolar k jenu po 16. hodině SELČ posílil o 0,6 procenta na 98,36 JPY. Euro k dolaru zpevnilo o 0,1 procenta na 1,3020 USD.

Dnešní údaje o poklesu počtu žadatelů o podporu v nezaměstnanosti a obnovení růstu spotřebních výdajů potvrdily, že americká ekonomika zůstává na cestě mírného růstu a že centrální banka (Fed) nebude muset spěchat s ústupem od své stimulační politiky. Dolar později podpořily silný růst počtu chystaných prodejů domů.

Všeobecný trend vzestupu dolaru by měl pokračovat a každý pokles bude příležitostí k nákupům, řekla agentuře Reters Asmara Jamalehová z milánské pobočky banky Intesa Sanpaolo. Růst dolaru bude dán tím, že Fed dal minulý týden najevo, že zřejmě už letos začne omezovat nákupy dluhopisů, jimiž podporuje ekonomiku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK