Tribune se stane největším majitelem televizních stanic v USA

01.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. července (ČTK) - Americká mediální skupina Tribune koupí od společnosti Local TV Holdings 19 televizních stanic, za které zaplatí zhruba 2,7 miliardy dolarů (54 miliard Kč). Tribune se díky této transakci stane největším majitelem televizních stanic ve Spojených státech. Uvedla to dnes agentura Reuters.

Tribune v současnosti vlastní 23 televizních stanic a vydává osm novin, včetně listů Los Angeles Times a Chicago Tribune. Firma koncem loňského roku opustila bankrotový režim a nyní se chce přeměnit v převážně vysílací společnost. Usiluje přitom o prodej své novinové divize.

Ohlášená akvizice je podle Reuters dalším krokem v konsolidaci televizního vysílání ve Spojených státech. Největší americké vydavatelství novin Gannett minulý měsíc koupilo za 1,5 miliardy dolarů televizní společnost Belo a jejích 20 televizních stanic. Vysílací aktivity Gannettu se díky akvizici firmy Belo téměř zdvojnásobí.

Společnost Tribune byla koncem roku 2008 nucena požádat o soudní ochranu před věřiteli. Firma se podobně jako další velcí vydavatelé novin v USA ocitla pod velkým tlakem kvůli prudkému úbytku čtenářů a inzerentů. V bankrotovém režimu strávila zhruba čtyři roky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK