Koruna dopoledne bez výraznějších změn k euru i dolaru

02.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. července (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne vůči oběma hlavním světovým měnám obchodovala bez výraznějších změn. Kolem 10:15 k euru proti pondělku oslabila o dva haléře na 26,04 Kč/EUR. Proti dolaru naopak o dva haléře posílila na 19,94 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna i dnes ráno zůstávala v těsném dosahu hranice 26 korun za euru. "Maďarský forint a polský zlotý mají tendenci mírně posilovat. Z regionu tu je dnes minimum zpráv. Do obchodování se zlotým může vnášet nervozitu středeční jednání centrální banky. Čeká se od něj další snížení sazeb," dodal.

Jiří Cihlář z Next Finance uvedl, že na trhu po ránu panovala mírně negativní nálada. "To bude hovořit proti koruně. Na druhou stranu dnes nevyjdou doma ani v zahraničí takové statistiky, které by dokázaly kurz koruny rozhýbat," poznamenal.

Euro k dolaru se kolem 10:15 obchodovalo na 1,3062 USD/EUR. Poslední dny podle Vlka přinášejí na trh konsolidaci po předchozím posílení dolaru. Kurz při poklesu naráží na podporu kolem 1,30 USD/EUR a k překonání této hranice zřejmě bude potřebovat silnější impulz, míní analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK