Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v červnu klesla na 8,5 pct

09.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 9. července (ČTK) - Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v červnu klesla o tři desetiny procentního bodu z květnových 8,8 procenta na 8,5 procent. Úřady práce v Olomouckém kraji na konci června evidovaly 36.969 uchazečů o zaměstnání, kteří mohli okamžitě nastoupit do zaměstnání, zatímco v květnu jich bylo 38.128. Údaje dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí.

V porovnání s ostatními kraji vykázal Olomoucký kraj čtvrtou nejvyšší nezaměstnanost v zemi. Nejvyšší nezaměstnanost byla v červnu opět v Ústeckém kraji - 10,9 procenta. Za ním se zařadily kraj Moravskoslezský a Karlovarský. Průměrná nezaměstnanost v celé zemi dosahuje za červen 7,3 procenta.

Nejvyšší podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu v Olomouckém kraji v červnu vykázalo Jesenicko, kde činil 10,0 procent. Sousední Šumpersko mělo stejně jako Přerovsko nezaměstnanost 9,1 procenta. Na Olomoucku byl podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu 8,3 procenta. Nejnižší nezaměstnanost mělo v červnu Prostějovsko se 7,2 procenty. Ve stejném pořadí na tom byly regiony s nezaměstnaností i v předchozím měsíci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK