Americké akcie rostou čtvrtý den, podpořila je Alcoa

09.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. července (ČTK) - Americké akciové trhy dnes pokračují ve vzestupu už čtvrtý den za sebou. Wall Street podpořily výsledky přední hliníkárenské společnosti Alcoa, které vzbudily naděje na příznivý průběh sezony zveřejňování firemních výsledků za druhé čtvrtletí.

V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával asi 0,4 procenta a byl kolem 15.285 bodů. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,6 procenta na 1650 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl kolem 3500 bodů s přírůstkem 0,4 procenta.

Alcoa ohlásila za druhé čtvrtletí zisk a tržby, které skončily nad očekáváním trhu, a předpověděla solidní růst globální poptávky po své produkci. Její akcie sice po počátečním vzestupu ztratily, oborový index producentů materiálů ale vzrostl o jedno procento. Alcoa je první z velkých amerických firem, která zveřejňuje čtvrtletní výsledky hospodaření.

Index S&P 500 za poslední čtyři dny vzrostl o více než dvě procenta. Trh podpořily příznivé údaje z amerického průmyslu a trhu práce, což zmírnilo obavy z toho, že centrální banka (Fed) začne brzy stahovat svou podporu ekonomice. V červnu S&P kvůli strachu z kroků Fedu zaznamenal první pokles za osm měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK